Momenteel hebben wij diverse schitterende vrije kavels beschikbaar!!  Voor meer informatie neem contact met ons op.

Prefab mantelzorgwoning bouwen

Een energieneutrale prefab mantelzorgwoning laten bouwen? Stel zelf uw eigen chalet samen via de product configurator van Eco-Chalet. We stellen de chalet precies samen zoals u in gedachten heeft.

Mantelzorgwoning bouwen

Wat is een prefab mantelzorgwoning?

Steeds meer mensen willen graag een mantelzorgwoning in de tuin voor hun naaste. Om dit te realiseren is niet altijd een vergunning nodig. Wat is een mantelwoning precies en welke regels gelden daarvoor?

Een prefab mantelzorgwoning is een zelfstandige woning op het terrein van je eigen huis. Deze woning is bedoeld voor degene die u verzorgt, bijvoorbeeld uw ouders of een naaste uit de familie. 

Bij Eco-Chalet hebben we een energieneutraal bouwconcept ontwikkeld, wat volledig naar wens ingericht kan worden op locatie. Het is dan ook mogelijk om door Eco-Chalet een prefab mantelzorgwoning in uw tuin te laten plaatsen. De chalets zijn voorzien van een energielabel A+++. Doordat we tijdens de productie gebruik maken van hoogwaardige en duurzame materialen, kunnen we de chalet op een duurzame manier verwarmen. 

Een prefab mantelzorgwoning bouwen in uw tuin? Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag mee in het proces van productie tot plaatsing van de chalet. Wij leveren en plaatsen chalets door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Wanneer u toch uw chalet op deze eilanden wilt laten plaatsen, dan kan dit op aanvraag.

Prefab mantelzorgwoning bouwen

Prefab mantelzorgwoning die voldoet aan alle wensen.

Prefab mantelzorgwoning bouwen met Eco-Chalet? De chalets zijn helemaal naar wens in te richten en sluiten zo perfect aan bij alle wensen. Ons programma bestaat uit een zestal chalets van hoge kwaliteit. Zo zijn de chalets voorzien van een energiekeurmerk A+++ en voldoen ze aan zowel het bouwbesluit als de BENG regelgeving. Gebruik de product configurator om de chalet geheel naar uw wensen in te stellen. 

Chalet Cairo XL

Grote chalet met drie volwaardige slaapkamer. Zeer laag energieverbruik.

Tiny-Eco

Super hip Tiny-House met vele voordelen. Compact en slim ingedeeld.

Chalet Toronto

Klassieke vakantiewoning met twee volwaardige slaapkamers. Zeer laag energieverbruik.

Chalet Hanoi

Hoogwaardige lodge met grote schuifpui. Zeer laag energieverbruik.

Mantelzorgwoning bouwen

Mag je een prefab mantelzorgwoning bouwen zonder vergunning?

Om een prefab mantelzorgwoning te bouwen in uw tuin heb je geen vergunning nodig, als u voldoet aan de voorwaarden. Bij de plaatsing van een mantelzorgwoning hoeft u meestal de gemeente dan ook niet vooraf op de hoogte te stellen van de gemaakte plannen. Wel kan het slim zijn om dit wel te doen, om verrassingen te voorkomen. Als bedrijf helpen we u graag bij het gehele proces. Zo informeren we u over de voorwaarden die vanuit de gemeente gesteld worden. 

De woningen van Eco-Chalet voldoen in ieder geval aan alle regelgeving en mogen gebruikt worden om permanent in te wonen. Zo voldoen de woningen aan het bouwbesluit, de BENG-regelgeving en zijn deze helemaal naar wens in te richten, zodat u hier meer dan goed in kunt wonen. Ondanks dat de woningen wel eens als Tiny House bestempeld worden, doen de woningen niets onder ten opzichte van de traditionele woningbouw.

Verder staat hoge kwaliteit bij ons hoog in vaandel. We produceren hier in Nederland en maken gebruikt van hoogwaardige producten en materialen. Door slimme bouwtechnieken toe te passen tijdens de ontwikkeling van de mantelzorgwoningen, hebben we een serie chaletwoningen gebouwd die volledig energieneutraal zijn, zonder dat ze hiervoor veel woonoppervlak hoeven in te leveren. Daarnaast zijn de woningen zo gebouwd dat deze op traditionele wijze verwarmd kunnen worden.

Prefab mantelzorgwoning bouwen
Prefab mantelzorgwoning bouwen

Prefab mantelzorgwoning

Innovatieve bouwconstructie

De woningen van Eco-Chalet worden gebouwd op een stalen frame met daarop een zeer goede geïsoleerde houtskelet. De fabricage van de woning vindt plaats in een fabriekshal onder de meest ideale omstandigheden. Hierdoor betreft het productieproces slechts drie weken. Het plaatsen van de woning op de eerder aangelegde fundering duurt slechts één dag. Hierdoor kunt u gemakkelijk en snel genieten van uw gloednieuwe prefab mantelzorgwoning.

Prefab mantelzorgwoning

Totale ontzorging binnen en buiten de chalet

Bij de productie van de chalet kunt u ervoor kiezen om de chalet volledig door ons in te laten richten. Tafels, stoelen, kasten, tv-meubels en meer. Een chalet laten bouwen die volledig is ingericht? Bij Eco-Chalet ontzorgen we u tijdens alle stappen van het productieproces. Nadat de chalet gebouwd en geplaatst is, zullen we met u de wensen en behoeften van het interieur bespreken.

Prefab mantelzorgwoning bouwen
Houten chalet laten bouwen

Prefab mantelzorgwoning

Prefab mantelzorgwoning verwarmd op traditionele wijze

De chalet wordt van binnen verwarmd op traditionele wijze. Zo bieden we optioneel woningen aan die volledig energieneutraal zijn. Dit doen wij onder andere door infrarood vloerverwarming te leggen. Dit is één van de meest milieuvriendelijke systemen op de markt. Voor het verwarmen van het water in douches en keukens bieden we extra boilers en waterdoorstromers aan. De verwarming in de chalet wordt verwarmd door een conventionele gasgestookte cv of boiler. Deze is aanvullend op de chalet ook leverbaar.

Prefab mantelzorgwoning bouwen

3D-model

Bekijk een van onze Tiny Houses in je eigen tuin via je telefoon, of in 3D op je computer.

Mantelzorgwoning bouwen

Prefab mantelzorgwoning bouwen

Prefab mantelzorgwoning bouwen
Prefab mantelzorgwoning bouwen

Geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier en wij benaderen u zo snel mogelijk.

Partners

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij samen met onderstaande bedrijven.