Eco house

Multifunctioneel inzetbaar

Eco house

Eco house laten bouwen? Een eco house wordt ook wel een ecologische woning genoemd. Een eco house is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld als kantoor in de tuin, mantelzorgwoning of als permanente bewoning. Met gebruik van de configurator op onze website stel je heel gemakkelijk zelf een ecohuis samen. Bekijk de modellen of neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden van een eco home.

Wat is een eco huis?

Een eco huis of eco home is een woning die duurzaam, milieuvriendelijk én geheel energieneutraal (AAA+) is. Dit is mogelijk doordat de eco woningen voorzien zijn van infrarood-vloerverwarming en er waterstromers en boilers in geïnstalleerd worden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een chalet dat verwarmd wordt met gebruik van een conventionele gasgestookte cv of boiler.

Ieder chalet is breed inzetbaar doordat het compleet eco house compleet volgens jouw wensen gebouwd. Denk hierbij aan een vakantiewoning, chalet voor permanente bewoning, lounge area, kangoeroewoning, of mantelzorgwoning. Dit is mogelijk doordat de ecologische woningen geheel naar jouw wensen gebouwd worden. Werk je graag vanuit huis, maar is er in de woning geen plek voor een kantoor? In dat geval biedt een eco office of een tiny eco office uitkomst.

Tiny-Eco

● Geschikt voor 2 personen
● Compacte en slimme indeling
● Goed geïsoleerd

Chalet Amsterdam

● Geschikt voor 2 tot 4 personen
● Compacten en slimmen indeling
● Laag energieverbruik

Chalet Cairo XL

● Geschikt voor 6 personen
● 3 volwaardige slaapkamers
● Laag energieverbruik

Chalet Bombay XL

● Zeer ruime lodge
● Sterke lichtinval
● Leverbaar met zadelkap of met plat dak.

Ecologisch bouwen

De oplevering kan bij traditionele huizenbouw erg lang duren. Doordat de eco house bestaat uit een stalen frame met daarop een houtskelet, verloopt de productie van het houten chalet een stuk sneller. We produceren de woning in onze eigen fabriekshal, dit proces neemt ongeveer 6 weken in beslag. De levertijd van een eco house bedraagt 3 maanden. Op deze manier hoef je niet maanden te wachten op je ecohuis. Het plaatsen van het chalet op de fundering neemt doorgaans een dag in beslag. Indien gewenst kunnen we je compleet ontzorgen. In dat geval richten we je chalet compleet in. Denk hierbij aan tafels, een bank en de complete inrichting van de badkamer. Ieder eco house is meteen klaar voor bewoning.

Hoogwaardige, duurzame materialen

Bij het bouwen van een eco house wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen. Ieder chalet voldoet aan de hoogste bouwnormen en de BENG-regelgeving en voldoet aan de Nederlandse maatstaven. Dankzij de slimme bouwtechnieken is onze serie aan chaletwoningen geheel klimaatneutraal. Op deze manier draag je een steentje bij aan het tegengaan van de stikstofproblematiek.

Houten chalet laten bouwen

3D-model

Op onze website vind je een 3D-model. Wanneer je op het AR-logo klikt is het mogelijk om een ecologische woning in je tuin te plaatsen, maar ook om er eens doorheen te lopen. Op deze manier krijg je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat van de home. Voordat we het eco house voor je produceren, geven we je echter de mogelijkheid om het chalet in het echt te bekijken. Op deze manier weet je precies wat je kunt verwachten.

Eco huis bouwen? Bekijk de mogelijkheden

Wil je een ecologisch huis laten bouwen, bijvoorbeeld om te gebruiken als mantelzorgwoning, permanente bewoning of vakantiewoning? Met gebruik van de configurator kun je heel gemakkelijk een eco huis naar wens samenstellen en een offerte aanvragen. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie. Ontvang je graag meer informatie over een bepaalde uitvoering, of wens je advies tijdens het configureren van je eigen eco house bij Eco-Chalet? Of wens je meer informatie over vergunningen of andere technische of praktische vragen omtrent chalets? Neem gerust contact op door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we op werkdagen binnen 24 uur bij je terug.